Revingehed

P 7 sparar tolv miljoner

Färre stridsvagnar, färre skjutna skott och kortare värnpliktstid. Det blir konsekvensen när Södra Skånska regementet P7 i Revingehed i år ska spara 12 miljoner kronor.

Dessutom försvinner de stora övningarna nästan helt, enligt stabschefen för P7 Karl-Johan Nyberg:

På måndag rycker 470 värnpliktiga in på P7. Men för dem blir lumpen bara tio månader i stället för elva. De 12 miljoner som ska sparas in på P7 motsvarar tio procent av regementets rörliga medel. Ingen av de drygt 500 anställda varslas, men det blir anställningsstopp. Sju av elva stridsvagnar modell 122 försvinner och hemvärnet får träna i mindre skala.

På P7 finns också drygt 160 soldater i Nordic battlegroup. Det är soldater som sen första januari i år står i beredskap att skickas till oroshärdar runt om i världen. Även de får snåla in på verksamheten under året, men det innebär inte att Nordic battlegroup ska stå sämre rustat för skarpa lägen, enligt Karl-Johan Nyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".