Trelleborg

Färja körde in i kajen

De hårda vindarna i Trelleborgs hamn gjorde att Scandlines färja Mecklenburg Vorpommern i eftermiddags krockade med kajen. En arton meter lång reva slets upp i färjan, reparationerna beräknas ta minst en vecka.

Scandlines färja Mecklenburg Vorpommern, som tidigare idag kolliderade med kajen på grund av den hårda vinden i Trelleborg, har fått tillstånd av sjöfartsmyndigheterna att avsegla till varvet i Landskrona, uppger rederiet. Färjan beräknas ha lämnat hamnen före klockan nio i kväll.

Enligt Jens Henrik Nybo, kommunikationschef på Scandlines i Danmark, är skadan på fartyget allvarligare än man först trodde, revan i fartygets sida är arton meter lång. Han tror att Mecklenburgden kommer att ligga uppemot en vecka på varv, innan den kan sättas i trafik igen. Så fort Mecklenburg har flyttats från kaj så kommer Scandlines andra färja Götaland kunna komma in i hamn. Den färjan har de senaste timmarna legat ute på redden i Trelleborg och väntat på ledig plats.

Det var i eftermiddags som ett arton meter långt hål slets upp i färjan, ungefär fyra meter ovan vattenytan. Ingen person skadades vid kollisionen, uppger kommunikationschef Jens Henrik Nybo, på Scandlines Danmark. Alla passagerare, liksom bilar och gods, kunde sättas i land.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".