BÅSTAD

Sång om förlorad dotter ges ut på skiva

I helgen hålls en konsert i EFS-kyrkan i Ängelholm i samband med att sången ”Ljuvliga Paulina” släpps på skiva. Sången är skriven av Marie Ernst-Ohlsson från Båstad som förlorade sin då nioåriga dotter Paulina när tsunamin sköljde in över Thailand 2004.

– Jag tycker att det blir bättre och bättre, att vi alla är på bättre humör och så men livet blir sig aldrig likt, säger Marie Ernst-Ohlsson.

Familjen Ernst-Ohlsson/Sandén var på semester i Khao Lak i Thailand när tsunamin kom. Mamma Marie, pappa Mikael och två av familjens tre döttrar överlevde men med svåra skador. Mellandottern Paulina gjorde det inte.

Efter att Paulina identifierats och begravningen ägt rum satte sig Marie och skrev sångtexten.

– Det kom bara ur mig, jag satt inte och planerade vilka ord jag skulle använda utan det gick ganska snabbt, säger Marie Ernst-Ohlsson från Båstad som skrivit sången ”ljuvliga Paulina” som framförs av ängelholmsgruppen The Flow.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".