Trelleborg

Irritation över tullnedläggning

På tisdagen kom beskedet och ett 30-tal personer kommer att få gå från Tullen i Trelleborg. Både lokal- och riksdagspolitiker har nu reagerat.

- Man blir väldigt irriterad när man ser utredningen. Vi kommer att få sämre bevakningen i en av Skandinaviens största hamnar. Det hade varit bättre att lägga ned enheten i Ystad och kanske ta en del folk från Malmö och koncentrera bevakningen till Trelleborg, säger moderaten Ulf Bingsgård, kommunstyrelsen ordförande i Trelleborg.

Även riksdagspolitiker reagerar nu på tullens nerdragningar i Trelleborg. Kent Härstedt, socialdemokratisk riksdagsledamot från Helsingborg och alkoholutredare åt förra regeringen, kommer nu att agera.

– Nästan alla droger kommer in genom Skåne. Besparingarna på upp mot 20 procent är en inbjudan till ökad kriminalitet. Redan nu har jag talat med mina socialdemokratiska riksdagskollegor från Skåne som delar min upprördhet. Jag kommer att gå vidare så att vi agerar mot det här, säger den socialdemokratiske riksdagsledamoten Kent Härstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".