Dörren stängd för handikappade

Handikappade kan inte komma in i Söderslättshallen i Trelleborg. Idrottshallen är handikappanpassad men det finns ingen dörröppnare till entrén.
- Ytterdörrarna är väldigt tunga och det är svårt för någon som sitter i rullstol att öppna dem. Det krävs att de har en assistent med sig, säger Mats Rengbo på fritidsförvaltningen. Utestängda från handikappvänlig miljö I Söderslättshallen finns både handikapptoalett och handikapphiss. Men de handikappade får sitta kvar utanför hallen och titta in genom fönsterna och titta på den handikappvänliga miljön. De har nämligen ingen möjlighet att ta sig in genom ytterdörren eftersom den är tung och det inte finns någon dörröppnare. Har inte känt till problemen I drygt två år är det fastighetskontoret som haft ansvar för Söderslättshallen. De uppmärksammades på problemen i förra veckan då de fick reda på att en handikappad inte kunnat ta sig in. - Nu lovar vi en snabb lösning. Vi ska utreda möjligheterna att sätta dit en armbågsöppnare, säger Gertie Lindberg på fastighetskontoret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".