Sjöbo

Elever får extra stöd i Sjöbo

Föräldrarna till niondeklassarna på Sandbäcksskolan i Sjöbo måste ta mer ansvar för sina barn. Över hälften av dem får inte godkänt i något av kärnämnena. Nu sätter skolan in extraresurser.

– Jag tror att det handlar mycket om grupptryck. Även om man gjort läxan så svarar man inte på frågorna för att inte sticka ut, säger Anna-Maria Richard, representant från föräldraföreningen på Sandbäcksskolan.

För ett tag sedan skickade rektorn Lars Falk ut ett brev till samtliga föräldrar som har barn i årskurs nio på Sandbäcksskolan och menade att eleverna saknade motivation.

Nu måste föräldrarna ta sitt ansvar, anser Anna-Maria Richard. Skolan har satt in extra resurser resten av terminen för att fler elever ska få godkänt.

– Föräldrarna lägger mycket ansvar på skolan. De slipper ta något ansvar. När skolan nu erbjuder det här extra stödet måste föräldrarna ser till att barnen är där, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".