Uppkopplat mobilt poliskontor. Foto: Sara Landqvist
Lund

Polisen öppnar mobilt kontor på Norra Fäladen

Från och med idag och tre månader framöver ska polisen i Lund satsa särskilt mycket på Norra Fäladen. Den senaste tiden har tryggheten i området minskat och nu ska polisen arbeta för att synas tydligare.

- Målet är att vi ska få en ökad trygghet i området. Men ett delmål är att man ska vara nöjdare med polisens arbete, säger Jörgen Nilsson som är närpolischef i Lund.

Förutom att se fler poliser kan dom som bor på Norra Fäladen också räkna med nolltolerans mot skadegörelse, fler trafikkontroller och ett mobilt poliskontor. Tanken är att det rullande kontoret ska göra det lättare för folk att polisanmäla på plats. Det säger Henrik Andersson som är närpoliser på Norra Fäladen.

- Vi sitter i en inredd VW-buss med en dator som är uppkopplad till våra system, så vi kan ta upp anmälningar direkt. Vi skulle kunna göra det på fler ställen, men vi börjar här, säger närpoliserna Henrik Andersson och Anders Nordlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".