SKÅNE

Skånetrafiken satsar på nya betalsätt

Att ladda sitt rabattkort eller köpa biljett med betalkort i Skånetrafikens automater är idag inte säkert. Därför ska mer än 100 automater på de skånska stationerna bytas ut. Den tekniska lösningen som finns idag är inte tillräckligt modern.

– Den börjar bli föråldrad men det kommer vi att åtgärda under året genom att byta ut alla biljettautomater, säger Jonas Westerdahl, försäljningschef på Skånetrafiken.

Det är ett omfattande arbete. 56 stationer med automater runt omkring i Skåne ska förses med mer än 100 nya betalautomater till en kostnad av mer än 30 miljoner kronor. Till detta kommer alla automater ombord på bussarna. Totalt handlar det om en investering på mer än 200 miljoner kronor.

Från och med nästa vår ska det dessutom bli enklare för resenärerna att köpa biljetter och ladda kort. Det ska man kunna göra hemma vid datorn.

– Förutom de automater som har tryckskärmar och hanterar kreditkort med pinkod kommer vi även att erbjuda e-handelslösningar till exempel där man kan ladda upp sitt rabatt- eller periodkort tillsammans med sina andra räkningar när man är inne på sin internetbank, säger Jonas Westerdahl, försäljningschef på Skånetrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".