Statsministern får bidrag för dubbelt boende

Statsminister Göran Persson får bidrag på 4400 kronor för dubbelt boende för sin lägenhet i Malmö, trots att han inte bor där.
Istället bor han gratis i sin tjänstebostad i Stockholm. Sedan 1996 har Göran Persson fått bidrag för dubbelt boende. Alla statsråd som bor mer än 7 mil från Stockholm är berättigade till detta. Men i början av december förra året ansökte Göran Persson om skilsmässa och sedan dess har han bott permanent i tjänstebostaden i Stockholm. Han har ändå valt att vara skriven i Malmö och få bidraget på 4400 kronor varje månad. Bengt Nordqvist, chefsjurist på regeringskansliets förvaltningsavdelning tycker dock inte att det begås något fel. - Enligt vår uppfattning i regeringskansliet, så är det där han är bosatt. Vi skickade all vår post från regeringskansliet till Malmö, och någon annan adress har vi inte till statsministern, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".