Malmö

Hedersrelaterat motiv kan finnas bakom balkongfall

Den 16-åriga flicka, som på söndagskvällen avled efter att ha fallit från en balkong i Malmö, kan ha utsatts för ett hedersrelaterat brott. Två manliga släktingar, 38 och 19 år gamla, har anhållits misstänkta för brottet.

– Det är inget vi säger, att det rör sig om något hedersrelaterat, men det finns med i bilden, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid polisen i Malmö.

Det var klockan åtta på söndagskvällen som polisen larmades om att en flicka fallit från en balkong på fjärde våningen på Docentgatan i Malmö. När patrullen kom till platsen så var flickan redan död, troligtvis på grund av fallet. Efter uppgifter från vittnen så kunde polisen snabbt gripa två män, släktingar till flickan, på platsen.

De båda männen, 19 respektive 38 år gamla, anhölls tidigt på måndagsmorgonen misstänkta på sannolika skäl, alltså den högre av misstankegraderna, för mord alternativt dråp. Båda två har förhörts kort under natten men nekar till brott.

– Nu fortsätter vi med förhör och teknisk undersökning, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid polisen i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".