Poliser attackerade i Landskrona

En 17-åring från Landskrona har anhållits misstänkt för våld mot tjänsteman efter ett större bråk i centrala Landskrona i natt. Poliser och en ordningsvakt angreps av en mängd ungdomar med sparkar och stenkastning.
Ett ungdomsgäng i Landskrona gick i under torsdagsnatten till angrepp mot polisen. Det började med ett bråk mellan ungdomar vid ettiden utanför ett diskotek för sportlovslediga ungdomar. Det vändes sen mot polisen när man tagit omhand en tolvårig pojke som skulle skjutsas hem. Bengt Wallin, yttre befäl vid polisen i nordvästra Skåne, var en av de poliser som attackerades. Enligt honom blossade det hela upp på allvar när ungdomarna försökte frita tolvåringen som omhändertagits. - När vi är framme vid polisbilen snubblar min kollega men reser sig igen. Då får hon en spark i ryggen av en kille så att hon far i gatan. Sen samlar sig folksamlingen på 30-50 personer runt om oss och stenarna haglar. När vi står där får jag själv en spark i ryggen av samma kille som tidigare sparkat min kollega. Polisen fick kalla på förstärkning och som mest var cirka 25 poliser från Helsingborg, Lund och Malmö på plats i Landskrona.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".