Höganäs

Iittala lägger ner Höganäs keramitillverkning

Tillverkningen av Höganäs keramik i Höganäs läggs ner och hälften av de anställda, runt 85 personer varslas om uppsägning.  Det beskedet gav finska ägaren Iittala på tisdagen.

– Konkurrensen har blivit för hård och tillverkningen ska läggas i billigare länder, säger Thomas Enckell, gruppdirektör hos Iittala.

Tidigare har Iittala stängt Rörstrandfabriken i Lidköping och lagt över viss tillverkning till Thailand.  Nu går Höganäs samma väg. De senaste tre åren har man förlorat nitton miljoner i Höganäs och nu vill inte Iittalas styrelse längre. Man inleder förhandlingar för samtliga 85 anställda i keramikproduktionen i Höganäs. Däremot kommer försäljningsorganisationen med outletaffär att bli kvar i Höganäs.

– Höganäs keramik som varumärke och verksamhet kommer att drivas vidare med ökad intensitet, säger Tomas Enkell, Ittala AB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista