Helsingborg

Inga spår efter mord i Helsingborg

Polisen vet fortfarande inte vad som ligger bakom mordet på en 20-årig man i Helsingborg på måndagskvällen. 20-åringen har förekommit i en del brottsliga sammanhang tidigare. Polisen undersöker bland annat om mordet kan ha någon koppling till kriminella kretsar.

20-åringen hittades död på en cykelstig intill koloniområdet Ringstorps sommarstad kvart över sju på måndagskvällen. Polisen spärrade genast av ett stort område runt platsen. När den tekniska undersökningen var klar vid tiotiden i förmiddags plockades de flesta avspärrningarna bort.

Sedan dess har polisen arbetat med dörrknackning i området och med att kartlägga 20-åringens bakgrund och förhöra personer i hans omgivning. 20-åringen är alltså känd av polisen sedan tidigare.

Bland annat har han nyligen varit frihetsberövad för brott mot vapenlagen. Han har även förekommit i andra brottsutredningar, men det finns ingenting som tyder på att han ägnat sig åt så kallad gängkriminalitet. Men polisen undersöker nu om mordet kan bero på hans kopplingar till den kriminella världen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".