Skåne

Förslag om skärpta regler för anhöriginvandring skapar reaktioner

Reaktionerna i Skåne över migrationsministern Tobias Billströms förslag om skärpta regler för anhöriginvandring som presenterades i Landskrona på torsdagen är blandade.

Kravet om att den som kommer till Sverige ska ha jobb och bostad och vara egenförsörjande innan den får ta hit anhöriga ska nu utredas.

- Äntligen. Landskrona är nog en av de kommuner som har den sämsta integrationen i landet. Renligt min uppfattning beror det på att det inte finns några arbeten här. Förslaget gör att vi skulle kunna få en andhämtningspaus för att kunna hjälpa dem som finns här redan, säger Tutti Johansson Falk som är moderat kommunalråd i Landskrona.

Vänsterpartiets kommunalråd i Malmö, Anneli Philipson, tycker däremot att förslaget är inhumant.

– Det är orimligt att kräva att den som flytt från krig, tortyr och förföljelse ska kunna försörja sig själv för att till exempel ta hit sina barn, säger Anneli Philipson (v), kommunalråd i Malmö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista