ÖRESUND

Kastrup miljardsatsar för att bli världsbäst

Nu satsar Köpenhamns flygplats, Kastrup, en miljard danska kronor på att förbättra servicen för sina passagerare.

De senaste åren har kundernas omdömen blivit sämre, men med den här satsningen ska Kastrup bli världens bästa flygplats igen.

Snabbare och lättare
Bland annat ska väntetiderna vid incheckningen och bagageutlämningen kortas och förändringarna kommer att bli tydliga för passagerarna.

– De kommer att märka att det blir lättare och snabbare att checka in, det blir mer plats och så får vi nya toaletter, säger Kastrups VD, Brian Petersen.

Passagerarnas egna önskemål
Miljardsatsningen är ett resultat av kundernas åsikter. Överlag är resenärerna relativt nöjda med flygplatsen, men väntetiderna vid incheckningen och bagageutlämningen, liksom toaletterna, har det varit en del klagomål på.

– Vi har analyserat vad vi kan göra för att passagerarna ska vara nöjda och det ledde till en plan som vi nu har börjat sjösätta där vi investerar en miljard för att göra de förändringar i servicen som passagerarna har bett om, säger Brian Petersen.

Vill bli bäst i världen
Målet är att göra Kastrup till den bästa flygplatsen i världen, nåt som den rankades som för sju-åtta år sen. De flesta resenärerna är redan idag positivt inställda till flygplatsen.

– Vi tycker att det är en stor och bra flygplats och sedan de byggde om den har den blivit ännu bättre, säger Eva Månsson.

– Det bästa är att man kommer direkt in på flygplatsen med tåg, tycker Hans-Erik Månsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".