Landskronapartier kräver fler poliser

Efter bråket i Landskrona förra veckan när omkring 40 ungdomar gav sig på två poliser har kraven på fler poliser i staden fått ny kraft.
Men politikerna vill ha en mer långsiktig lösning och fler poliser. På måndagskvällen kväll enades fullmäktigepolitikerna om att skriva under ett brev som ska skickas till länspolismästaren. - I brevet står det att vi i Landskrona är överrens om att vi behöver fler poliser, en nattöppen polisstation och att vi behöver en utryckningsstyrka dygnet runt, säger folkpartietsTorkild Strandberg som tog initiativet till brevet. Förutom kraven på fler poliser i Landskrona kommer ungdomsbråken nu att diskuteras i den lokala barn- och ungdomsnämden på torsdag. - Det är viktigt att diskutera hur man i skolan kan arbeta med de här frågorna så att ungdomarna lär sig respektera varandra och ordningsmakten, säger kommunalrådet Niklas Karlsson (s).
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".