Ystad

Eon på väg att öppna gastankstället efter läckan

På onsdagseftermiddagen ska man kunna tanka sin bil igen på tankstationen för fordonsgas i Ystad. Det var i natt som räddningstjänsten kallades till ett industriområde där efter att Eon upptäckt en gasbehållare, på tvåtusen kubikmeter gas, som läckte.

Det var en trasig tryckmätare som orsakade den stora gasläckan i en av Eons tankstationer för fordonsgas i Ystad natten till onsdagen. Eon tätar nu läckan.

– Utrustning kan gå sönder, men hela anläggningen är byggs så att den här typen av fel ska kunna inträffa och då ska det på ett säkert sätt kunna repareras utan att någon kommer till skada, säger Anders Nyman, ansvarig för Eon fordonsgas.

På natten till onsdagen arbetade räddningstjänsten och Eon i flera timmar med att tömma en läckande gasbehållare på en tankstation för fordonsgas i Ystad. Felet berodde på en tryckmätare som av någon anledning läckte gas, exakt varför vet Eon inte än men nu ska det göras en analys av det hela och räddningsverket ska underrättas om händelsen.

Det var vid tiotiden på tisdagskvällen som läckan upptäcktes och ett industriområde spärrades av eftersom det var risk för explosion. Tillsammans med räddningstjänsten tömde Eon den läckande behållare på 2 000 kubikmeter gas.