Rätt att skippa MBL-förhandlingar

Lunds stift gjorde rätt när de inte MBL-förhandlade om sammanslagningen av församlingar. Det säger Arbetsdomstolen i en dom.
Stiftet var inte att betrakta som arbetsgivare när de fattade beslutet om förändringarna i organisationen, och hade därför ingen skyldighet att förhandla med personalen. Stor organisationsförändring Det var i december 2000 som Lunds stift beslutade om flera förändringar i organisationen. Bland annat bestämde man sig för att slå ihop flera mindre församlingar med varandra. Det innebar stora förändringar för de anställda. Stämde på 1, 75 miljoner Enligt kyrkans akademikerförbund borde Lunds stift därför ha MBL-förhandlat med personalen, innan beslutet fattades. Eftersom inga sådana förhandlingar gjordes, stämde facket Lunds stift på 1,75 miljoner kronor. Men enligt arbetsdomstolen har Lunds stift alltså inte gjort något fel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".