470 nya p-platser föreslås till sjukhuset i Lund

Det har länge varit stora problem att hitta parkering vid Universitetssjukhuset i Lund. Igår föreslog Region Skånes styrelse att man ska bygga ett nytt tredje parkeringshus. Men miljöpartiet vill i stället satsa på kollektivtrafiken.
Miljöpartiet säger nej till 47-miljonerkronorsbygget, kaoset går att ordna upp ändå menar man. Bland annat genom att informera om vem platserna är till för och satsa på kollektivtrafiken. - Det är klar att det ska finnas avsatta platser till personal och patienter som behöver det. Man måste informera om vem platserna är till för. Men vi måste satsa mera på att bygga ut kollektivtrafiken, säger miljöpartisten Kerstin Löfgren i region Skånes styrelse. Regionstyrelsens nya majoritet är alltså inte enig i sitt förslag till regionfullmäktige. Det är 470 platser i parkeringshus som planeras vid Lunds lasarett.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".