Hyresgästföreningen höjer egen ersättning

Hyresgästföreningen i Malmö har fördubblat sin ersättning för att förhandla hyrorna åt alla de som bor i Malmös kommunala bostadsbolag MKB:s lägenheter.
Höjningen av ersättningen kommer samtidigt som Hyresgästföreningen under flera månader kämpat för oförändrade hyror. Hyresgästerna i Malmö kommunala bostadsbolag MKB, fick för en månad sedan hyreshöjningen för 2003 bestämd. Efter långa förhandlingar med hyresgästföreningen beslutades att hyran skulle höjas med en procent från den 1 april. Men samtidigt som hyresgästföreningen arbetar för hålla hyrorna nere, så höjs den avgift som MKB:s hyresgäster betalar till hyresgästföreningen Fram till nu har MKB:s hyresgäster betalt i snitt fem kronor per månad och lägenhet. Men från den första april kommer de att få betala tio kronor per månad och lägenhet i så kallad hyressättningsavgift. Avgiften betalas av alla hyresgäster till hyresgästföreningen för att täcka bland annat kostnaden för hyresförhandlingar. Och det är hyresgästföreningen som bestämmer hur stor avgiften ska vara.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".