Kvittoslarv i Lund

Det slarvas med kvitton i Lunds kommun. Det visar en granskning av åtta nämnder och styrelser som Lunds kommuns egen revision har gjort.
Vid granskningen upptäcktes bland annat att flera kvitton saknar uppgifter om vad som har köpts in. Dessutom har flera fakturor attesterats av fel person och privata inköp blandats samman med kommunala inköp vid något tillfälle säger kommunrevisionens ordförande Eva Ekelund Olsson. - Det visar att det fortfarande finns brister i rutiner och system i kommunen. Kommunrevisionens apport har skickats till kommunstyrelsen, som bestämmer vad som ska göras för att komma till rätta med kvittoslarvet. Eva Ekelund Olsson kräver att det ska vara ordning och reda och menar att kvittohanteringen bör ses över. - Det är en rent allmän åtstramning av rutiner och sätt att hantera kvitton och rekvisitioner och andra saker. Bland annat får vi se till att anställda som får en viss arbetsuppgift har adekvat utbildning för att klara av det. Har man inte det idag? - Nä, det är det som brister och då blir det sådana här saker som egentligen är helt onödiga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".