DNA kan ge svar på Helénmordet

Det går att fastställa fullständig DNA på den eller de som mördade Helén Nilsson i Hörby och en 22-årig prostituerad utanför Hässleholm 1989. Det har Statens kriminaltekniska laboratorium slagit fast.
Nu kan man binda en gärningsman till brottet, säger kriminalinspektör Anders Svensson på Kristianstadspolisen. - Man har kommit fram till att man kan plocka fram en DNA-profil på Helén, alltså skulle man kunna plocka fram en profil som går att använda vid den fortsatta utredningen så att man eventuellt skulle kunna binda en gärningsman. Nu ska förundersökningsledaren, chefsåklagare Pär Andersson i Kristianstad, och den övriga spaningsledningen ta ställning till om man ska samla in DNA från misstänkta personer. Nu ökar förhoppningarna hos polisen på att man ska kunna fastställa vem som mördade Helén Nilsson 1989. - Vi är optimister och jag hoppas att detta ska gå att lösa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".