Minskade utsläpp

För tredje året i rad minskade Skånetrafikens utsläpp per personkilometer betydligt förra året. Både koldioxid- och kvävedioxidutsläppen minskade under 2002 med omkring tio procent jämfört med 2001.
- De minskade utsläppen beror främst på att allt fler reser med Skånetrafiken samtidigt som vi inte ökar produktionen, säger Christer Wallström, trafikutredare på Skånetrafiken. En annan orsak till de minskade utsläppen per personkilometer är att Skånetrafiken satsar på mer miljövänliga fordon. I Malmö drivs i dag alla bussar med naturgas och i Kristianstad och Eslöv kör bussarna på biogas. Men trots att utsläppen minskade per personkilometer förra året så har det knappast påverkat Skånetrafikens totala utsläpp. - Kväveoxidutsläppen har minskat lite, men vi släpper vi fortfarande ut lika mycket koldioxid eftersom vår totala bränsleförbrukning inte minskat, säger Christer Wallström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".