SIMRISHAMN

Visslande protest mot sjukvårdsnedskärningar

I protest mot nedskärningarna på sjukhuset i Simrishamn plockar simirsihamnsborna på lördagen återigen fram sina visselpipor. Svikna vallöften och hotet om att den slutna psykiatrin ska flyttas till Ystad fick bägaren att rinna över den här gången.

– Vi vill ha kvar psykiatrin, förändrade öppettider på akuten och fler medicinplatser. På sikt vill vi också ha tillbaka de planerade operationerna, säger Anneli Roshagen(sjvp) i Simrishamn.

Under 1990-talet samlades simrishamnsborna på Stortorget varje lördag för att protestera genom att vissla i sina visselpipor, när Simrishamns sjukhus var nedläggningshotat för första gången.

På lördagen samlas man på nytt på Stortorget klockan 13 och det tänker de gör det också de kommande lördagarna. Sjukvårdspartiet har tagit initiativet men frustrationen över hur regionpolitikerna hanterat sjukhuset i Simrishamn går långt utan för alla partigränser.

– Vi är besvikna över att de har svikit sina vallöften till oss i Simrishamn och allierat sig med miljöpartiet. Tydligen är det viktigare att hålla sig väl med dem än att uppfylla sina vallöften, säger Anneli Roshagen.