1 av 2
Sibel gick vidare
2 av 2
MELODIFESTIVAL

Skåne klarar sig bra i schlagerkampen

I melodifestivalens fjärde delfinal gick Sibel Redzep från Kristianstad på lördagskvällen vidare till andra chansen och malmöbandet Calaisa var snubblande nära, men fick nöja sig med en femte plats och går alltså inte vidare.

Det var en lycklig och tagen Sibel som pustade ut i kulisserna efteråt.

– Jag är så glad, så himla glad, säger Sibel Redzep från Kristianstad som gick vidare till andra chansen.

– När jag valdes ut bland de fem bästa hoppades jag på andra chansen för jag tävlar ju med Linda och Charlotte som har så mycket erfarenhet och de förtjänar detta och då får jag sjunga min sång en gång till, säger Sibel Redzep.

I andra chansen nästa helg i står Sibels pampiga ballad mot explosiv hårdrock när hon först möter E-Type and The Poodles för att sedan om hon lyckas vinna över dem möter segrarna i de andra duellerna där ju bland annat Ola från Lund men också Carola och Andreas Johnsson finns med.

För Calaisa slutar schlageräventyret här men med en femte placering är de ändå ganska nöjda.

– Det är klart att man blir besviken man satsar ju högt men vi gjorde vårt bästa och publiken var så härlig och det var så kul att stå där på scen, säger Calaisa.

Calaisa består av syskonparen Lisa och Caisa Troedsson-Lundin och Anna och Malin Törnqvist från Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".