Ystad

Frikänd från hot mot Ystad Allehanda

Den 36-årige man med anknytning till det kriminella mc-gänget Bandidos som stått åtalad för att ha hotat personalen på Ystads Allehandas lokalredaktion i Sjöbo friades av Ystads tingsrätt. Däremot döms han för en rad andra brott till fyra månaders fängelse.

Tidningen hade under en tid skrivit om att det kriminella gänget etablerat sig i Sjöbo och om hur se via skolorna försökte rekrytera ungdomar när den 36-årige mannen i november tog sig in på lokalredaktionen. Enlig åtalet så ska han ha påstått att han tillhörde Bandidos och sagt till personalen ”Vi vill inte se fler såna artiklar. Blir det fler såna artiklar kommer någon att komma till skada”

Under rättegången har tidningens personal i sina vittnesmål inte kunnat säga med säkerhet att mannen faktiskt uttalade ett hot när han var på redaktionen. I domen skriver tingsrätten att eftersom det råder stor osäkerhet om vad 36-åringen faktiskt sade så ska åtalet mot honom ogillas.

Men den 36-årige mannen döms ändå till fängelse, fyra månader, för en rad andra brott bland annat rattfylleri, narkotikabrott, vapenbrott och grovt hemfridsbrott.

Bland annat har 36-åringen tillsammans med en medåtalad 24-åring trängt sig in hos ett par i nordöstra Skåne och hotat att döda paret med en yxa. 24-åringen döms till tio månaders fängelse.