Landskrona

Närbutiksrån kan klaras upp

Ett av de många rån som inträffat i Landskrona under den senaste tiden är på väg att klaras upp. En 18-årig man och en 20-årig kvinna har begärts häktade vid Lunds tingsrätt.

Misstankarna handlar om ett rån mot en närbutik i Landskrona på morgonen den 23 februari. Två maskerade män kom då in i butiken och hotade personalen med kniv. Rånarna kom över omkring 2000 kronor i kontanter och cigaretter.

En person som försökte följa efter rånarna hotades också med kniv.  Den 18-årige mannen är misstänkt för att vara en av rånarna, den 20-åriga kvinnan för medhjälp till rånet.

De greps och anhölls i måndags tillsammans med en 15-årig pojke som också är misstänkt, men han har inte begärts häktad eftersom han redan är omhändertagen av de sociala myndigheterna. 15-åringen greps första gången samma dag som rånet inträffade med en stor del av rånbytet, men han släpptes då efter förhör.

Häktningsförhandlingarna hålls i Lunds tingsrätt på torsdagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".