Malmö

Misstänkt bomb innehöll spelmarker

Vid halv tretiden på torsdagseftermiddagen sprängdes den misstänkta väska som hittats utanför polishuset på Porslinsgatan i Malmö tidigare på dagen. Den innehöll ingen bomb utan spelmarker.

Med en vattenstråle sköt polisens bombrobot sönder väskan, och avspärrningarna kring polishuset är nu hävda.

Det här är en i raden av hot och brott som skett i Malmö under dagen. Polisen utgår från att händelserna i Malmö har ett samband.

-Vi har valt att sätt alla händelserna i ett samband, men vi vet om att det kan vara någon egen händelse i det hör, säger Ewa-Gun Westford på Skånepolisen.

Polisen arbetar nu med att förhöra vittnen och personal vid den rånade banken på Hornyxegatan. Man kommer också att gå ut med ett rikslarm till övriga polisdistrikt, och extra många poliser kommer att röra sig i centrala Malmö.

Enligt Ewa-Gun Westford var de två bankrånarna mörkklädda, mellan 170 och 180 centimeter långa och den ena av dem korpulent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".