Malmö

Malmöcyklister sätts i fokus

Malmö ska bli en av världens bästa cykelstäder. Cyklisterna ska prioriteras före bilisterna när cykelvägarna knyts samman.

– Det saknas cykelvägar, gångbanor och cykelvägar blandas och cyklar som stjäls, är några synpunkter som Rickard Johansson, Berit Forsgren och Ros-Marie Gais håller fram

Problemet med att folk blir av med sina cyklar var en sak som diskuterades på stadshuset i ett rundabordetsamtal. Samtalet skulle inspirera kommunens beslutsfattare till hur Malmö kan bli en bättre cykelstad.

Säkrare cykelparkeringar, utbyggnad av cykelbanor och ett eventuellt lånecykelsystem diskuterades flitigt. Anders Rubin, socialdemokratiskt kommunalråd och ansvarig för framtidens kollektivtrafik i Malmö vill att cyklisten ska stå i fokus.

– Vi har ett cykelnät som inte håller ihop. Historiskt sett har vi plockat bort cykelvägar till förmån för bilarna. Nu är vi på väg att ta tillbaka cykelvägarna, säger Anders Rubin, socialdemokratiskt kommunalråd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".