Läkare kritiseras för julledighet

En rad familjeläkare i Ängelholm tog ledigt och struntade i sina patienter under jul och nyår. Nu får dom skäll av sjukvårdspolitikerna i Nordvästskåne för att de inte följde sina avtal.
När patienterna ringde sin familjeläkare under julen blev dom hänvisade till någon annan familjeläkare. Men den hade också tagit ledigt och de som var sjuka hänvisades hit och dit. Rena kaoset sa flera anmälare. - Ja, det hade varit smått kaotiskt. Jag bedömer ju att man totalt missbedömt sin skyldighet gentemot patienterna, säger Ulla-Britt Andersson som är socialdemokratisk ordförande i sjukvårdsdistriktet i Nordvästskåne. Nu blir det inte någon reprimand från distriktsnämnden, däremot har läkarna fått förklara sig via brev, och flera av dem har förklarar att dom tyvärr råkat göra ett misstag. Men snart ska det skrivas nya avtal med de privata läkarna och då ska man se till att reglerna är klart formulerade, säger Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".