Demonstration stoppade trafiken

Fyra personer omhändertogs vid en demonstration utan tillstånd i centrala Malmö på lördagen. De flesta av demonstranterna var unga kvinnor. En del av dem var maskerade. Demonstrationen övergick sedan i en gatufest för att fira Internationella kvinnodagen.
– Vissa var maskerade. Då utfördes kontroll på dem och då blev det problem. Fyra är omhändertagna enligt polislagen, säger Ingemar Landin, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen. Demonstrationen ordnades av Feministiskt forum, men även danska anarkister deltog. Alla de fyra som omhändertogs av polisen under dagen var danskor. Demonstranterna samlades på Möllevångstorget vid middagstid. Polisen mötte upp med flera patruller, hundar och ridande polis och från början var stämningen hätsk mellan demonstranter och poliser. Fortsättningen av manifestationen blev dock lugn. Från Möllevångstorget rörde sig demonstrationen till Drottninggatan. I korsningen vid Amiralsgatan stannade demonstranterna och genomförde en gatufest i en halvtimme. Under tiden dirigerade polisen om trafiken. Efteråt gick demonstranterna till Gustaf Adolfs torg och därefter tillbaka till Möllevångstorget. Även under natten mot lördagen genomfördes en demonstration i Malmö. Då greps några av demonstranterna sedan de kastat ägg på en av polisens befälsbilar. Alla demonstranter som omhändertogs under natten mot lördagen och senare på dagen släpptes efter några timmar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".