7.000 för fler poliser i Landskrona

Den namninsamling som pågår i Landskrona för flera poliser har nu i helgen samlat drygt 7.000 namn. – Det här är en kärleksförklaring från Landskronaborna, säger Torkild Strandberg (fp).
Kalabaliken för ett par veckor sen då poliser slogs ner av ungdomsgäng, har fått samtliga partiet att stötta uppropet. Namninsamlingen sker på aktionens hemsida och på gatorna. – Det här är inte kritik mot polisen utan en kärleksförklaring från Landskronaborna, säger riksdagsman Torkild Strandberg (fp). Men han tycker han att den nuvarande lösningen med tillfälliga förstärkningar när det hettar till i Landskrona är för kortsiktig. – Vi vill inte ha berg- och dalbana med polisresurser utan kräver en permanent lösning. Men socialdemokraterna tycker inte det räcker med fler poliser? – Det är det klart att det inte gör. Det tror jag alla är överens om. Här krävs allt från att människor får jobb istället för bidrag till fritidsgårdar och sociala insatser, men det vi sätter fokus på nu är en akut insats som behövs, säger Torkild Strandberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".