Fängelse för Hells Angels-medlem

Idag föll domen mot en Hells Angels-medlem i en uppmärksammad rättegång i Malmö som omfattat totalt elva åtalade. Hells Angels-medlemmen dömdes till fängelse i ett år och två månader för stämpling till grov misshandel och vapenbrott.
Det var förra året som elva personer greps av polisen i en razzia mot kriminella mc-gäng i Skåne efter omfattande hemlig telefonavlyssning. Förberedde kidnappning Sammanlagt avlyssnades 33 000 telefonsamtal som enligt åklagaren bland annat visade att en Hells Angels-medlem och en anhängare till klubben förberedde kidnappning av en medarbetare på Sveriges Television. Tevemannen medverkade i en satir om Hells Angels där han själv och några kollegor åkte moped runt Hells Angels nya klubbhus strax utanför Malmö och i ett telefonsamtal sedan erbjöd mc-gänget beskydd mot mopedungdomarna. Ifrågasatt bevisning Bevisningen i rättegången har ifrågasatts eftersom den bygger på så kallad överskottsinformation, det vill säga information som polis och åklagare fått, men som inte har med det tillstånd till hemlig telefonavlyssning som en domstol först beslutade om. Tingsrätten har dock accepterat överskottsinformationen som bevisning och dömde Hells Angels-medlemmen till ett år och två månader. Den andre mannen, som var anhängare till mc-gänget, dömdes till två års fängelse. Tre av de elva åtalade friades av Malmö tingsrätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".