Trafik

Inga extra trafikpoliser i helgen

Trots väntad kraftig trafik under påskhelgen kommer trafikpolisen i Skåne bara göra sina normala kontroller. Den ekonomiska situationen tillåter inte att man tar in extrapersonal.

– Någon extrapersonal är det inte tal om. Vi koncentrerar oss på de större vägarna, säger Lars-Åke Magnusson, polisinspektör vid trafikenheten.

Under jultrafiken sattes extraresurser in, men nu i påsk blir det alltså bara normal bemanning. Det trots att det dessutom varnas för dåligt väder i helgen. Påskhelgen tillsammans med Jul- och Midsommarhelgerna är ofta svarta trafikhelger. Under påsken fjol dog nio personer och över 300 skadades på de svenska vägarna.

De trafikpoliser i Skåne som ska arbeta i helgen kommer att göra så kallade beteendeövervakningar och eftersom det förväntas snö så kommer man också att kontrollera så att bilisterna har vinterdäck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".