Lundaklass i final i Vi i Femman

Det blev vinst för klass 5A, Vårfruskolan, Lund när de på tisdagseftermiddagen mötte klass 5C, Backaskolan, Ystad i semifinal i Vi i femman i P4 Radio Malmöhus.
Med siffrorna 16-13 säkrade de en finalplats i denna anrika frågetävling. Men siffrorna säger inte allt. Efter de inledande sex a- och b-frågorna ledde lundaklassens Sara Svenningsson och Erik Kofoed med blott ett poäng. En ledning som blev till lika efter de tio snabbfrågorna.

I den avslutande stegen valde båda klasserna tre-poängsnivån men eftersom Backaskolans Camilla Fågelborg och Sebastian Landström svarade fel och Vårfruskolan rätt vann det sistnämnda laget med tre poäng.

5A, Vårfruskolan från Lund kommer i final om två veckor att få möta segraren i nästa tisdags semifinal mellan klass 5, Ladugårdsmarkens skola, Lund och klass 5E, Klågerupsskolan, Klågerup. Samtliga matcher sänds direkt i P4 Radio Malmöhus med start kl 17.10.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".