Travsport vilseleder politiker

Flera riksdagsledamöter, i bland annat Skåne, har skrivit motioner som går ut på att sänka totoskatten inom travsporten. Nu visar det sig att travbranschen undanhållit information om bland annat travsportens omsättningen i sin årsredovisning. Men travsporten försvarar sitt handlande.
Idag börjar förhandlingarna om det nya totoavtalet med staten. P4 Radio Malmöhus kan avslöja att Svenska Travsportens Centralförbund har genom en omfattande lobbykampanj fått riksdagsledamöter att skriva motioner för att totoskatten ska sänkas. En granskning som P4 Radio Malmöhus har gjort visar att travsporten framställer sig som en krisbransch och förtiger att både omsättningen och priserna slår rekord. Riksdagsledamoten Maud Ekendahl från Ängelholm har skrivit en av motionerna till riksdagen om sänkt skatt. Hon känner sig nu vilseledd av travsporten. Men travsporten försvarar att man använder olika budskap inför förhandlingarna om sänkt spelskatt. Generalsekreteraren i Svenska Travsportens Centralförbund Ulf Nordin säger att beskrivningen till politikerna är korrekt. Han menar att det är årsredovisningen som är överdrivet positiv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista