Skurupbor får kontroversiell önskelista

Skurups kommun blir först i landet med att låta sina invånare fylla i en önskelista hur de vill ha sin sista tid i livet.
Listan skall fyllas i när man är frisk så att anhöriga och vårdpersonal kan veta hur man vill ha det när man blir så sjuk att man inte kan kommunicera med omvärlden. Skurups kommun blir först i landet med att låta sina invånare fylla i en önskelista hur de vill ha sin sista tid i livet. Listan skall fyllas i när man är frisk så att anhöriga och vårdpersonal kan veta hur man vill ha det när man blir så sjuk att man inte kan kommunicera med omvärlden. Listan heter ”Dokumentet om mig” och där får man fylla i vilken sorts mat man tycker om, vilka radioprogram man gillar och så vidare. Det var socialnämnden i Skurup som under förra mandatperioden arbetade fram dokumentet. I dokumentet man får även svara på frågan "om jag behöver livsuppehållande åtgärder, får respirator och dropp då användas?" Men att listan skulle vara en slags förberedelse till dödshjälp, vill inte Gertrud Ekman, oppositionsråd i Skurup, hålla med om. - Nej så ser jag det inte alls. Utan vi ser det som en vägledning för att ha någonting att komma med när du själv inte kan föra din talan fullt ut, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".