Malmö

Information ska ge äldre säkrare liv

Äldre i Limhamn-Bunkeflo i Malmö ska lära sig att undvika fallolyckor och bränder i hemmet. Stadsdelsförvaltningen har bjudit in Civilförsvarsförbundet för att informera äldre om vilka risker som finns och hur man kan undvika dem.

– Man kan kanske rädda många liv i och med att vi är ute så offensivt och informerar om det här, säger Bengt Widén, informatör på Civilförsvarsförbundet.

Alla över sextio år kan anmäla sig till kursen ”Säkerhet till vardags och vid kris”. Den anordnas av Civilförsvarsförbundet och stadsdelsförvaltningen och handlar om allt från att komma ihåg att släcka levande ljus, till att minska riskerna för att bli rånad.

– Det var kanske en del korn som jag inte visste innan, och man får ju repetition, säger Ulla Frithiow, en av deltagarna i kursen.

De äldre i Limhamn-Bunkeflo kan kontakta ”fixar-Christer” via stadsdelsförvaltningen för att få hjälp med praktiska saker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista