Göran Stangertz lämnar Helsingborgs stadsteater
HELSINGBORG

Stangertz slutar som chef på stadsteatern

Chefen för Helsingborgs stadsteater Göran Stangertz, slutar nästa år. Istället hoppas han regissera lite mer men framförallt ska han skriva en bok.

– Mitt missbruk har styrt mig både i mitt privatliv men också oerhört mycket i mitt yrkesliv och jag tänkte att den kombinationen är ju sällan dokumenterad, hur det ena påverkar det andra, berättar Göran Stangertz.

Det var meningen att det bara skulle bli tre år. Men det blev åtta. I början hade teatern ingen vidare ekonomi, den är bättre nu. Under hans tid har man spelat hela spektrat från klassiker till nyskrivet och tom lite utomhusteater mitt i vintern. Han har också smugit in lite musikdramatik, när man haft råd.

VD är han inte längre, det slutade han med 2006 sedan skattemyndigheten haft åsikter om hur teatern avlönar honom när han regisserade. Men konstnärlig ledare har han varit hela tiden. Däremot inte stått särskilt ofta själv på scen. Men det finns orsaker till det.

– Det är så djävla jobbigt. Det fördärvar hela dagen. Det är ingen lyckad kombination att stå på scenen och vara chef samtidig, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista