MALMÖ

Svårare att sälja bostadsrätter

Det går inte längre lika lätt att sälja sin bostadsrätt i Malmö. På tre månader har antalet försäljningar minskat med 30 procent och även priserna har sjunkit. Det visar Mäklarstatistik.

– Man ska nog inte gå ut och försöka sälja om man inte är tvungen. Kan man vänta, finns det pengar att tjäna för en säljare, säger Mattias Larsson, fastighetsmäklare i Malmö.

Bostadsrätter i Malmös östra delar med Rosengård i spetsen är de som har minskat mest i värde de senaste tre månaderna. Men även i attraktiva områden som Ribersborg och Västra hamnen sjunker priserna nu kraftigt.

– De har haft en brant uppgång under flera år och det gör att nedgången där också blir relativt brant, säger Mattias Larsson

Det tar också längre tid att sälja längenheter nu jämfört med tidigare år.

– Förr hade man färre visningar och betydligt mer folk vid varje visning. Nu får man ha fler visningar och det kommer mindre folk varje gång, berättar Andrea Johansson, mäklare i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista