Ekobrott

Åtal med anknytning till Bandidos

Två män från Skåne med anknytning till mc-gänget Bandidos har åtalats misstänkta för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. På tisdagen kom åtalet i Göteborgs tingsrätt i den omfattande utredningen mot sex män med anknytning till Bandidos. Tre av dem är bosatta i Skåne.

Det var i slutet av januari som ett hundratal poliser slog till mot Bandidos i Skåne och Västsverige. Ett antal personer greps då, bland annat i Helsinborg och Ystad. Tillslaget leddes av ekobrottsmyndigheten och länskriminalen i Skåne och har planerats i hemlighet sedan ett halvår.

Männen som nu står åtalade ska ha varit företrädare för ett byggföretag men bland annat inte betalat skatt.

Enligt åklagaren ska brotten ses som grova eftersom det har rört sig om miljonbelopp och varit ett led i en organiserad brottslighet. Som bevisning mot männen har åklagaren bland annat avlyssnat telefonsamtal.

Två av männen från Skåne, 35 och 53 år, åtalas misstänkta för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. En tredje man från Skåne i 23-årsåldern är misstänkt för medhjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista