HÖGANÄS

Bageri med muslortar får inte sälja bröd

Trots löften om en andra chans förbjuds nu Bosses Bagare i Höganäs att sälja sitt bröd.

Bageriet har flera gånger ertappats med muslort i sitt mjölmagasin. Efter en ny inspektion på torsdagseftermiddagen tvingades ordföranden i miljönämnden Solveig Stjärnvall att ändra sig.

– Så här får det bara inte lov att gå till. Jag blev ännu mer förvånad över att nämndens ordförande lovat dem en andra chans, säger Malmcolm Hansson (s), vice ordförande i miljönämnden i Höganäs.

Bageriet levererar bröd bland annat till skolor och äldrevård i Höganäs. Sedan Malmcolm Hansson krävt en ny inspektion gjordes ett nytt besök på torsdagseftermidddagen.

– Visst hade de börjat städa upp men det var långt ifrån färdigt. Det är skandalöst både för kommunen och politikerna som har det yttersta ansvaret för vad kommuninvånarna får för produkter, säger Malmcolm Hansson.

Bageriet har nu fram till nästa inspektion på sig att åtgärda de brister som finns, annars hotas de av vite på 50 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista