Malmö

Malmö kan få färja till Polen

Om något år kan även Malmö komma att få färjetrafik till Polen. Det är rederiet Unity Line som idag finns i Ystad och Trelleborg som överväger att även börja trafikera Malmö hamn.

Färjorna skulle i så fall angöra Norra hamnen när den är utbyggd sommaren 2010. Enligt Pawel Wojdalski följer Unity Line med intresse utbyggnaden av Malmö hamn. Och dom är öppna för att Malmö i framtiden kanske blir den tredje hamnen i Skåne som de trafikerar.

Redan nu sköter Unity Line trafikeringen av tre färjor i Ystad och tre i Trelleborg. I slutet av juni kommer dessutom ännu en passagerarfärja till Ystad. Men någon konkurrens mellan hamnarna tycker Pawel Wojdalski inte att de respektive kommunerna behöver oroa sig för. Unity Line kommer att satsa på både Ystad och Trelleborg.

Vi vill samarbeta med båda hamnarna eftersom det finns en efterfrågan på marknaden. För vår del erbjuder hamnarna olika fördelar. Ystad är vår stora passagerarhamn. Trelleborg är bäst för lasttransporter men våra stora kunderna kräver att vi finns även där.

Men samtidigt är Unity Line tydliga med att Ystads hamn behöver rustas upp för att klara färjebehoven i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".