TRELLEBORG

Dags för årets första skånederby

Klockan kvart i sex på söndagskvällen är det avspark för säsongens första skånederby i herralsvenskan. Trelleborgs FF tar då emot Malmö FF på Vångavallen och Barbro Bengtsson, marknadsansvarig på TFF, hoppas det blir lapp på luckan.

- Håller vädret i sig här är jag benägen att tro så, säger hon.

På Vångavallen ryms 9 400 personer och även om det inte blir fullsatt lär publiken lär strömma till ikväll för säsongens första skånederby, trots att varken TFF eller MFF inlett årets allsvenska särskilt övertygande. Trelleborg ligger på fyra poäng efter en vinst, en förlust och en oavgjord match. MFF är visserligen obesegrat, men har hittills inte vunnit någon match. Efter tre raka ett-ett matcher har MFF bara inkasserat tre poäng.

Att ta poäng av Trelleborg brukar inte vara MFF: s starkaste gren. Ifjol blev det 0-0 på Malmö stadion och Trelleborg vann med 2-1 hemma på Vångavallen. I år ställs MFF dessutom mot sin guldtränare från 2004, Tom Prahl, numera i Trelleborg. Han tycker inte längre att det känns särskilt underligt att möta sitt gamla lag, eftersom de tidigare mötts i en träningsmatch.

- Vi får göra som TFF alltid har gjort mot Malmö, alltså ta kampen i varje moment och stå upp i varje duell och vara väldigt beslutsamma, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista