SKÅNE

Verksamhet dyr för församlingsbor

Det är stora skillnader på kyrkoavgiften beroende på var i Skåne man bor. Dyrast är det i Smedstorps församling, billigast i Västa Karaby församling.

– Vi har mycket verksamhet allt från rytmik för småbarn till vuxenkörer. Det finns ett stort utbud om man vill utnyttja det, säger Else-Marie Hansson, ekonomiansvarig i Västerstads församling.

Västerstads församling har tillsammans med Smedstorps församling Skånes den dyraste kyrkoavgiften i Skåne. Deras församlingsbor betalar nästan två kronor per intjänad hundralapp.

Lägst avgift i Skåne har Dagstorp tillsammans med grannförsamlingarna Hofterup och Västra Karaby. Samtliga ligger i Kävlinge kommun där invånarna betalar drygt 80 öre per intjänad hundralapp.

– Här har funnits en regelbunden skötsel av allt och det har gjort att vi har en bra ekonomi, säger Sven-Erik Pernbring, kyrkoherde i Västra Karaby församling. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".