Malmö

Polisen har halverat antalet inbrott

Polisens satsning på att minska antalet inbrott har gett resultat. På ett år har man lyckats halvera antalet inbrott. Det senaste gripandet var den så kallade brevinkasttjuven som misstänkts ha härjat i Slottsstaden.

– Det han är misstänkt för är att ta sig in i lägenheter genom att sticka in armen via brevinkastet och öppna det inre vredet, säger Kennie Kullander, som är insatsledare för Malmöpolisens projekt mot bostadsinbrott.

Under 2007 accelererade antalet bostadsinbrott och polisen i Malmö beslutade sig för att inrätta en särskild projektgrupp mot bostadsinbrott. Insatsen var lyckad och statistiken för inbrott i lägenheter har minskat drastiskt.

Det senaste i raden gripanden är en 40-årig man som just nu sitter häktad misstänkt för ett inbrott den 10 april. Han misstänkts vara den så kallade brevinkasttjuven som polisen jagat i flera år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista