Helsingborg

900 barn i Helsingborg mobbas

Drygt 900 barn i Helsingborgs stad mobbas i skolan. Det visar en enkätundersökning som kommunen har låtit nästan 4000 elever fylla i.

– Det är liknande riktvärde som andra skolor har. Men naturligtvis är det alldeles för många barn som går till skolan och inte har det bra. Det vill vi komma till rätta med, säger Teresia Variga Fridh som är projektledare för satsningen.

Helsingborgs stad arbetar efter olweusmodellen som är en modell för att minska mobbning på skolorna. Som en del i det arbetet så ska man nu göra enkätundersökningar om mobbning varje år. Hittills har hälften av kommunens tredje till niondeklassare svarat på enkäten och redan till hösten kommer resten också att få svara. Dessutom utbildas nu lärare och annan personal för att kunna arbeta efter metoden.

Pojkar och flickor mobbas i ungefär lika stor utsträckning i Helsingborg och mobbningen sker främst på skolgården och i skolans korridorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".