Eslöv

Tre pojkar förhörda om bränderna i Eslöv

Tre pojkar i 15-årsåldern har under natt förhörts om bränderna natten till lördagen i Eslöv. Pojkarna släpptes efter förhör men är inte avförda från utredningen.

Enligt inre befäl vid polisen i Lund var det uppgifter från vittnen som gjort olika observationer under natten, som ledde fram till gripandet av de tre pojkarna.

Klockan åtta på lördagskvällen gjordes husrannsakan i deras hem, och pojkarna togs med till förhör som skäligen misstänkta för mordbrand.

Det var på inte mindre än fem ställen som det brann i Eslöv natten till igår: i två skolor, en förskola, ett kafé och en bil. Värst drabbades Ekenässkolans matsal, som totalförstördes.

Redan tidigt stod det klart att det rörde sig om anlagda bränder. Enligt polisen var det ingen tillfällighet att det inom loppet av några timmar började brinna på så många platser inom ett och samma område. Räddningstjänsten konstaterade att fönster krossats på flera ställen och en dörr antänts.

Inre befäl vid polisen i Lund vill inte berätta vad pojkarna sagt i förhör och inte heller hur de ställer sig till anklagelserna. Efter förhören släpptes pojkarna, men misstankarna mot de tre kvarstår.

Polisen inväntar nu den tekniska undersökningen av brandplatserna.

På måndagen ska kommunen träffa polis och räddningstjänst för att diskutera bränderna.

– Vi ska diskutera åtgärder både på lång och kort sikt, säger Anders Andersson, ställföreträdande fastighetschef i Eslövs kommun