ESLÖV

Kall mat resten av terminen på brandhärjad skola

De 600 barn som äter lunch i matsalen på den brandhärjade Ekenässkolan i Eslöv kommer under resten av terminen bara att serveras kall mat.

På måndagen görs den gamla, lilla gymnastiksalen på skolan om till provisorisk matsal. Bland annat drar man in vatten och har ställt in bänkar och bord.

– Vi har hyrt in bänkar och stolar och kylar och frysar och vi väntar på att få en mjölkkyl från mejeriet, berättar Ingrid Sjöberg, kostchef i Eslöv.

Under resten av terminen kommer barnen att få äta på engångstallrikar med engångsbestick.

– Vi får inte lov och kan inte diska här, förklarar Ingrid Sjöberg.

Det är inte aktuellt att anlita något cateringbolag eller några restauranger. Under de fem veckor som återstår av terminen får barnen nöja sig med kall mat, till exempel filmjölk, mjölk, flingor och smörgåsar.

– Vi kommer aldrig att få detta godkänt för något annat. Vi har över 600 portioner som ska lagas varje dag och det finns inget annat kök som klarar det, säger Ingrid Sjöberg.

Tre pojkar i 15-16-årsåldern förhördes i helgen av polisen misstänkta för att ha anlagt bränderna. De släpptes men är fortfarande intressanta i utredningen.

– För någon av dem har misstanke försvagats men vi har fortfarande uppgifter kvar att kontrollera innan vi kan avföra dem från utredningen helt och hållet. Någon av dem är fortfarande intressant i utredningen, säger Mats Berggren, polis i Eslöv.

Polisen har en del teknisk bevisning både från brandhärden och annat att gå igenom och sedan bränderna har säkerheten skärpts.

– Vi har ökat tillsynen här i Eslöv och vi jobbar vidare med det ärende som är aktuellt. Det finns fler personer som är intressanta i ärendet än de som redan har varit inne, säger Mats Berggren.