KLIPPAN

Bussvärdar ska se till att alla får sitta

Skånetrafiken satsar på att skapa trygghet bland resenärerna på den busstur där den svåra olyckan inträffade i Klippan förra veckan. Från och onsdag finns det särskilda bussvärdar som ska se till att det finns sittplatser till alla i bussen.

– Vi kommer inte ha några stående i bussarna, säger Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken.

Efter två veckor ska bussvärdarna utvärderas. Det är många gymnasieelever som åker till skolan i Klippan med den aktuella bussturen. Och Skånetrafiken har fått många samtal från oroliga föräldrar som framfört önskemål om att alla som åker ska ha en sittplats.

Skånetrafiken har kommit fram till att det fanns sittplatser till alla på olyckbussen men att en del resenärer valde att stå upp i alla fall. Den här veckan har det funnits tillräckligt med sittplatser på bussarna och därför sätter Skånetrafiken inte in fler bussar just nu. Men skulle det visa sig att det blir platsbrist under den närmaste tiden så kommer bussvärdarna att lösa det från fall till fall.

– Blir det folk kvar på busshållplatsen kommer det en mindre buss eller taxi som tar med alla. Ingen ska behöva stå på någon av turerna, säger Ulrika Mebius.